http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

tisdag 30 augusti 2016

En kort tågresa, ett positivt möte och mycket inspiration


Jag hade en sån där bra, rolig dag, en kort tågresa, ett positivt möte och mycket inspiration. Efter mötet angående en workshop i höst, här i Domkyrkoforums fantastiska rum, gick jag vidare till Kulturen. Där fastnade jag i några timmar på utställningen med keramik från olika delar av världen. Inga nyheter ju men bra att då och då friska upp minnet. Intressant att följa olika traditioner och tankesätt genom historien, tydligt hur man inspirerats av varandra och att konsthantverket alltid har utvecklats i mötet med andra kulturer.


Den här soppterinen inspireras jag av.....


och de här kakelplattorna från Turkiet.



Den stora väggreliefen i stengods var också rolig att se, föreställer textilkonstnären Märta Måås Fjetterström i sin örtagård.


Närbild av några blad med fina färgskiftningar och den prickiga klänningen.


Skapad av keramiker Tyra Lundgren, 1946.

















onsdag 17 augusti 2016

Jag bygger urnor


Härligt att vara tillbaka på jobbet! Jag bygger urnor, stora urnor på beställning. De ska vara 55 cm höga och utsmyckade med reliefer men i övrigt har jag fria händer, det gillar jag då blir det som bäst, när jag känner att kunden har fullt förtroende för mig.


Jag har drejat formerna i två delar, alltså först krukan sen foten, därefter monteras de ihop och jag bygger på fötterna och skulpterar reliefdekor samt handtag. Det kluriga är att göra arbetet upp och ner, eftersom urnorna är så pass stora kan fötterna inte bära tyngden förrän de är nästan helt torra och då är det ju försent att förändra form och mönster! Så det är en utmaning att tänka sig hur helheten blir och fungerar när den vänds rätt sen. Provvänder med hjälp av kameran men det är inte riktigt samma sak som att "uppleva" röra sig runt en tredimensionell form. Än är det en bit kvar så fortsättning följer....



fredag 12 augusti 2016

Fredagsblommor från trädgården


Fredagsblommor från trädgården, dahlior. När jag planterade dem visste jag inte vilka färger det skulle bli. Gillar den här tvåfärgade mycket.


En solgul variant.....


Och en röd, det är de färger som kommit fram så här långt. 
Trevlig Helg!




onsdag 10 augusti 2016

Bröllopspresenten


I början av sommaren fick jag en trevlig beställning, en personlig bröllopspresent!
Jag känner inte paret men fick veta att de var matintresserade samt förnamn, plats och datum för bröllopet. Tyckte att en generös skål passade bra som gåva, användbar både som fruktfat eller att fylla med god mat/sallad. Jag valde att göra den oval med vågiga sidor för det kändes somrigt och festlig. På långsidornas kanter stämplades texten, det blev fint då den röda lerans färg kommer fram genom den vita glasyren.


Länge leve brudparet! Och hoppas de fyller sin skål med kärleksfullt lagad mat!

måndag 1 augusti 2016

Ett kort stopp i Skärhamn på Tjörn


På vägen hem från Smögen åkte jag en sväng ut till Skärhamn, på Tjörn. På denna vackra plats finns Galleri Södra Hamnen 31, som säljer min keramik i sin butiksdel, de har också en galleridel samt café. 


I Skärhamn vimlade det av folk pga Akvarellmuseet  som i sommar visar en Disney utställning, den hann jag inte med men en stund på bryggan......fint att museet är byggt på vattnet, de små lådorna är gästateljéer.


I galleriet på Södra Hamnen 31 har Eva Larsson en fin utställning fram till den 8 aug. Följ hennes små människor på instagram under @epela.


Skimrande och rakubrända.