http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

torsdag 27 november 2014

Tre systrar


Tre systrar och en hund.....


Jag tycker det blev fint med oskärpa på det här fotot.


Kanske blir det årets julkort!





onsdag 26 november 2014

Som hund och katt


Som hund och katt de tre senaste åren, det har varit allt från att skälla, jaga, fräsa och klösa, de har inte kunnat vara i samma rum helt enkelt. 


Så därför blev jag förstås förvånad över detta mys i soffan ikväll, hur gick det här till?! Har de kanske varit vänner hela tiden och bara lurat oss människor i familjen, kanske har de känt sig tvungna att leva upp till vad som förväntas av dem, ingen blir ju liksom förvånad om en hund jagar en katt, än mindre om man är av typen jakthund. Man kan bara hoppas denna vänskap håller i sig och jag tänker att kanske finns det hopp om världsfred också.....

måndag 24 november 2014

Dagens nyheter


Började dagen med att öppna ugnen, alltid lite spännande, aldrig helt säker på resultatet.


Den röda glasyren är särskilt lurig, kan skifta från oranga toner till nästan svart, med idag blev den julröd och det passar ju bra till första advent....


Min favorit bland dagens nyheter, jag tycker formen och dekoren blev bra tillsammans. Målade dekorer var annars länge sen jag arbetade med, men nu fick jag inspiration, så det kommer mer av det framöver!



torsdag 20 november 2014

På hjul


Under många år har jag burit den glaserade keramiken från glasyrrummet ut till ugnen som finns i arbetsrummet, inte så lång sträcka men mycket spring fram och tillbaka blir det varje gång ugnen ska sättas, tills nu....


Med hjul på det gamla bordet, är det bara att glasera alla saker och sen rulla iväg!

onsdag 19 november 2014

Materialtips


Igår och idag har jag jobbat med projektet Skapande Skola, som jag tidigare berättat om i det här inlägget. Vi besökte först Önnestadsskola och hade workshop med klasserna i åk. 7 och sen var det Spängerskolan i Arkelstorp, trevligt. Måste tipsa om ett bra material som vi använder....


Tapeter! Vi har till projektet fått bortsorterade pärmar med tapetprover, dessa har vi klippt i lagom breda remsor. Inspirerande med många mönster i alla möjliga nyanser!


Eleverna gör collage eller klipper ut någon enstaka form för att sedan rita/måla resten av sitt konstverk.


Ibland kan det kännas lättare att börja skapa på en mönstrad bakgrund, än att dra första strecket på ett bländande vitt papper. Prova!





måndag 17 november 2014

Fullt hus


Fullt hus och full fart med keramikkurs i verkstan hela helgen, då ser det ut så här på arbetsbordet! Tack till deltagarna för härlig energi och skaparglädje, nu får era saker torka, skröjbrännas och sen ses vi på glaseringsdagen. 



torsdag 13 november 2014

Spindlar, bläckfiskar eller rymdskepp


Vidare arbete med hänklarna från igår, som jag använde till de här ljusstakarna.


Först drejas formen, en skål med ljushållare....


Efter lite torktid vänder jag dem och svarvar botten jämn.


Därefter dags för olika sorters hänklar, inspiration? spindlar, bläckfiskar eller rymdskepp.


Kvar att göra är små fötter, då står de stadigt och lyfter lite från underlaget.







onsdag 12 november 2014

Sillar på ett fat


Idag fick jag lust att göra hänklar, så här ligger de som sillar på ett fat.


Sen blev det sniglar av dem...


Jag fortsatte med hänklar av mer traditionellt snitt, de får sin vackra "böj" genom att man med vatten på händerna tunnar ut formen från en stor klump lera, då blir de också hållbara. Muggarna i min drejade bruksserie har inga öron, så de här hänklarna ska användas till något annat. Först måste de torka till lite, fortsättning följer imorgon!




måndag 10 november 2014

Grattis på 70-årsdagen!


Med hyrd buss där hela familjen fick plats, överraskade vi 70-åringen redan på morgonen. Färden gick genom livet med stopp på viktiga platser, många berättelser, anekdoter, människor och hälsningar fanns på vägen.


Jubilarens bror var mycket underhållande guide, nu vet barnbarnen "sanningen" om farfar!
En barndom fylld av roliga påhitt, humor, hyss, frihet men också farligheter.... Tänkvärt att som trettonåring (ungefär i barnbarnens egen ålder) börja som gravstensgravör i industrin efter att företaget frågat skolläraren vilken elev som hade bäst betyg i teckning. Men efter mycket arbete och utbildning finns nu fantastisk konst!


Dagen avslutade vi på Leifs utställning på hemmaplan, där också konstföreningen gratulerade!


Stort Grattis på 70-årsdagen och Tack!







fredag 7 november 2014

Vernissage


Välkomna på Vernissage! 
Hässleholms Kulturhus lördagen den 8 nov kl. 11-14. Reportage om utställningen finns idag i Kristianstadsbladet och Tidningen Norra Skåne.

tisdag 4 november 2014

Nyanser av grönt


Grönt, grönt, grönt, jag älskar den färgen!


Tänker att nu ska jag välja någon annan färg, det finns ju så många vackra glasyrer, men det slutar med ännu en grön nyans.


Det kanske är formerna som påverkar, med så mycket blad- och växtinspiration vill liksom klorofyllen också vara med.







måndag 3 november 2014

Förberedelser


Började dagen med att montera ståltråd på baksidan av några ornament så blir de lätta att spika eller skruva upp på väggen. Sedan dags att packa, säkrast att vara noga även om keramiken inte ska fraktas så långt, bubbelplast, papper, lådor. Tar längre tid än man tror....


Alltid roligt att packa upp på ett nytt ställe, se hur formerna ser ut i ett nytt rum! 


Utställningen på Hässleholms Kulturhus är en samlingsutställning med anledning av att staden fyller 100 år. 


Välkomna på lördag!